Gayrimenkul Pazarlama

Gayrimenkul, Pazarlama ve Ekonomi ile ilgili güncel bilgi, fikir ve yorumlarımı paylaştığım kişisel bir blog

25 Ocak 2012 Çarşamba

Mütekabiliyet Geliyor!

Yabancıya konut satışını kolaylaştıracak yasa tasarısı tamamlandı. Mütakabiliyet artık avuçlarımızın içerisinde!



Mütekabiliyet şartının kaldırılması yabancılara yaklaşık 1 milyon konut satışının önünün açılmasını sağlayacak. Konut satışının artması cari açıkla mücadeleye de katkıda bulunacak. 2012 yılında konut talebinde yavaşlama olacağı beklentisi firmaların gözlerini meclise çevirerek start ateşini beklemelerini sağladı.Fakat şöylede bir sorun var, son 5 yılda inşaat sektöründe emeklemeye başlayan, tekstilcinin dahi inşaatcı olduğu şu son konjektürde, ülke içerisinde dahi talebi hakettiği şekilde profosyonel olarak karşılayamayan onlarca firma acaba bu yasa ile yabancıların konut talebine gereken cevabı verebilecek mi? Bunun için hazırlıklı mı? Bu konuda gerçekten çok ciddi şüphelerim var. Bu durum mütekabiliyet için hazırlığını tamamlamış büyük firmaların satışlarını bu büyük pastadan paylarını alarak arttırmalarına, hazır olmayan ve bu değişikliğe ayak uyduramayan firmaların ise zamanla yok olmasına neden olacaktır.
Gayrimenkul sektörü ile bağlantılı olan tüm kanallarda görülmesi gereken açıklar olacak ve bu açıkları önceden görüp kapatanlar da bağlantılı olan diğer sektörlerde koltuklarına daha sağlam yereleşeceklerdir.

Mütekabiliyet yasasının meclis onayı alması ile gayrimenkul sektöründe büyük bir sınava daha girecek olan Türkiye bakalım bu sınavdan başarıyla çıkarak Ekonomideki katkısını daha arttırabilecek mi? Bunu hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder